Mistrovství ČR v počítočových hrách

31.05.2011 16:11

Mistrovství ČR v počítočových hrách

Praha, 30. května 2011 - Portál PLAYzone.cz navazuje na historickou tradici ČMSP Klasifikace a spouští oficiální žebříček česko-slovenských týmů. Takzvaná MČR Klasifikace bude důležitým vodítkem pro hodnocení aktuální i historické formy jednotlivých hráčů i týmů.

 

Vzhledem k požadavkům médií, sponzorů, diváků a samozřejmě herní komunity hráčů o zprůhlednění aktuální výkonnosti jednotlivých hráčů a týmů zavádíme tzv. MČR Klasifikace, což jsou periodicky aktualizované žebříčky nejlepších hráčů (týmů) z řad členů české a slovenské herní scény.

Obdobně jako v tenisu či jiných sportech tak budete mít možnost sledovat aktuální výkonnost toho kterého hráče či týmu a to díky precizně definovaným pravidlům a způsobu hodnocení tohoto systému. Do MČR Klasifikace jsou zahrnuty veškeré online i offline akce zařazené do seriálu Mistrovství ČR včetně finálového turnaje samotného.

MČR klasifikace slouží jako vodítko hráčů pro ujištění se "jak na tom jsou v ČR", zároveň však i pro sponzory při rozhodování se jakou šanci má jejich penězi podporovaný hráč či tým.

MČR Klasifikace představují žebříčky nejlepších česko-slovenských hráčů (týmů). Hráči účastí na akcích níže popsaných získávají body (dle typu akce a umístění), které jsou každodenně aktualizovány. Do aktuálního žebříčku MČR Klasifikace spadají akce a hodnocení nejvýše 1 rok staré.

 

Jak zaregistrovat tým?

Pro registraci týmu využijte registračního formuláře MČR Klasifikace. Budete vyzváni k vyplnění povinných údajů jakými jsou například hra, logo týmu (důrazně doporučujeme čtverový formát na bílém nebo průhledném pozadí) nebo adresa webových stránek. Do týmu potom musíte pozvat všechny jeho hráče vyplněním jejich přezdívek na portálu PLAYzone.cz. Po potvrzení pozvánky z jejich strany se stanou členy vašeho týmu.

 

Kdo tým registruje?

Tým registruje buď kapitán nebo vlastník organizace. Naše doporučení zní - pokud je tým materiálně podporovaný svou organizací (cesty na LAN turnaje, oblečení, platy), slot by měl registrovat vlastník daného týmu. V případě hry v organizaci "na dohodu" by měl mít přednostní právo na "slot" kapitán družstva. Vlastnická práva jsou převoditelná z osoby na osobu.

 

Co single player hry?

V případě single player her (například FIFA) není třeba se nikam registrovat, stačí být registrovaným členem portálu PLAYzone.cz a my vás jako hráče registrujeme ihned potom, co se zapojíte do některého z našich turnajů.

 

Jak všechno funguje?

Za umístění v top16 v turnaji, který je zapojen do MČR Klasifikace (mohou se odehrávat i na jiných portálech mimo PLAYzone) získáváte určitý počet bodů. Čím lepší výsledek, tím více bodů pro vás nebo váš tým. Kompletní systém bodování. Zařazené soutěže bude označovat tento banner:

Tato soutěž je součástí MČR Klasifikace

 

V případě, že pořádáte online nebo offline akce, určitě vás bude zajímat možnost, jak se do MČR klasifikace zapojit. V případě online akce hledejte

informace na tomto odkazu a v případě offline akce prozkoumejte sekci Záštity LAN turnajů.

 

Co přestupy?

Do 5.6.2011 jsou přestupy v týmech neomezené (dbejte pouze na to, abyste měli na svém profilu vždy aktuální sestavu). V neděli potom spustíme i ověřování přestupů a každý tým bude moci provést dva přestupu během 30 dnů. Zároveň s tímto vám přidělíme dosud získané body. Tato přestupní politika bude reflektována i v našich dlouhodobých soutěží (například GIGABYTE liga).

 

Shrnutí nakonec

V současné chvíli vystupuje náš systém z neveřejného betatestování, do kterého jsme zapojili pouze hráče Counter-Strike: Source. Nyní jsme tedy ve fázi veřejného betatestu. Pokud narazíte na nějaký problém, ihned prosím informujte nás do komentářů k tomuto článku. A na závěr malý tip: při registraci využívejte jako obrázek VŽDY čtvercová loga na bílém pozadí, vše potom bude vypadat naprosto skvěle - dejte si záležet.

 

Důležité odkazy

 

 

Převzato z www.playzone.cz

 

 

 

Diskusní téma: Mistrovství ČR v počítočových hrách

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek